ARTUN TAKIMI

ARTUN TAKIMI

Danışman Prof. Dr. Hamdi Melih SARAOĞLU
Kaptan Ali Osman ÖZTÜRK
  Beyza ZENGİN
Takım Üyeleri Rabia TÜRKOĞLU
  Kürşat Efe AYYILDIZ
  Harun GEYİK
  Hüseyin ÇELİK
  Kubilay ÇIRAK
Sosyal Medya    

Kimdir ?

Biz ARTUN İHA Takımı olarak, Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin farklı bölümlerinde öğrenim gören; Uzay ve Havacılık Topluluğu adı altında İnsansız Hava Araçları alanında projeler tasarlamak, bu projeleri hayata geçirmek, TEKNOFEST İHA yarışmalarında başarıya ulaşmak amacıyla bir araya gelmiş, meraklı, istekli ve azimli bir grup öğrenciyiz.

Takımımız 2021 yılında, TEKNOFEST Uluslararası İHA yarışmasının ilk rapor gönderimine 14 gün kala 14 Şubat'ta kurulmuştur. Bilgisayar ve Elektronik mühendisliği bölümlerden bir grup öğrenci bir araya gelip rapor yazıp başvuru yapmıştır. Bilgisayar ve elektronik kısımlarından tam puan alınmış, mekanik eksikliğinden dolayı başarıya ulaşılamamıştır.

2022 yılında aynı yarışmanın ilk raporunda 80,68 puanla başarı sağlanıp bir sonraki aşamaya ve maddi destek almaya hak kazandık. İkinci raporda ise İHA'mız talihsiz bir şekilde kaza-kırım yaşadığı için yarışma alanına gidemedik.

2023 yılında elimizdeki maddi imkanlarla yapabileceğimiz en iyi aracı, azimli ve hırslı bir şekilde ürettik. Fakat  maddi imkanlarımızın kısıtlı olmasından dolayı seçtiğimiz kan taşıma görevinin basit olması sebebiyle finalist olamadık. Geçen seneki videomuzu izlemek isterseniz: https://www.youtube.com/watch?v=1lF1S06oL6c

Bu sene edindiğimiz ve edinmeye devam edeceğimiz bilgilerle, tecrübelerle, maddi desteklerle birlikte, siz yeni katılacak arkadaşlarla TEKNOFEST 2024 İnsansız Hava Aracı yarışmasına katılacağız.

 
Son Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2024, Çarşamba